Gde se nalazimo?

Skenderbegova 51, 11000 Beograd, Srbija

Nauka nikada ne spava,
ali naučnici ponekad moraju!

Radno vreme MoleKula je svim danima
od 10 do 18 h kada nam se možeš javiti na:
+381 69 4503 939 +381 11 4503 939 info@molekul.rs
Zaprati nas i na društvenim mrežama:
Radionice

Zašto baš MoleKul radionice?

Kada jednom počneš da gledaš na svet očima naučnika, sve oko tebe postaje naučna magija i shvataš da su rešenja svih problema u tvojim rukama!

Saznaj šta te čeka na našim radionicama...

10
mesečnih tema
40
časova
12 +
predavača
80 +
eksperimenata
Radionice

MoleKul misija:
Osvoji svet znanja kroz igru i zabavu

Na MoleKul naučnim radionicama dve stvari su sigurne - steći ćeš znanje koje će ti pomoći da shvatiš sve(t) oko sebe i zabavićeš se kao nikada pre toga (a ni posle, verovatno).

Ovde ćeš razviti kritičko razmišljanje, radoznalost i ljubav prema učenju (ooo da, moguće je), a najbolje od svega je što ćeš kroz naše naučne eksperimente osetiti šta znači biti pravi naučnik i dobićeš praktično znanje i umeće.

Ove radionice osmišljene su tako da te uvek inspirišu i motivišu da istražuješ dalje. Radeći sa svojim vršnjacima, razvićeš veštine komunikacije i zavolećeš timski rad. Naučno je dokazano da učenje kroz igru daje najbolje rezultate, što znači da ćeš dok mućkaš, bućkaš, presipaš i sklapaš, naučiti mnogo više nego što očekuješ.

Svaka naučna avantura koju doživiš na našim radionicama približava te statusu budućeg naučnika - bilo da sanjaš o tome da postaneš astronaut, biolog, fizičar ili matematičar - naša radionica ti pomaže da razviješ veštine i znanja koja su ti potrebna. I ko zna, možda ćeš jednog dana baš ti stajati na čelu velike naučne revolucije!

Radionice

Predmeti

Predstavljamo ti predmete uz koje ćeš lagano i bez muke otkriti čari nauke! Ako želiš da istražiš svemir (možda i skokneš do njega) ili da otkriješ lek za večnu mladost i mir u svetu - na pravom si mestu. Pažljivo čitaj i otkrij naučnu tajnu!

Fizika

Nema gravitacije koja može obuzdati tvoju radoznalost - otkrij sile koje pokreću svet.

Saznaj više
Hemija

Uverićeš se da nauka ima ukus, miris i boju. Spremi se za hemijske čarolije!

Saznaj više
Biologija

Upoznaj i istraži raznolikosti života - od najsitnijih mikroba do ogromnih kitova.

Saznaj više
Astronomija

Polećemo! Spremi se za putovanje kroz kosmos - do zvezda i planeta.

Saznaj više
Medicina

Nauka koja razotkriva tajne tvog tela i njegovo savršeno funkcionisanje.

Saznaj više
Ekologija

Nauči kako da postaneš superheroj prirode i doprinesi očuvanju naše planete.

Saznaj više
Radionice

Nauka ti uvek sprema nešto novo

Spremi se da na potpuno zanimljiv i nesvakidašnji način - kroz eksperimente, demonstracije, oglede i laboratorijske vežbe, otkriješ naučne istine i upoznaš tajne prirode. Naše radionice prate ritam školske godine sa 10 različitih tematskih radionica kroz 10 meseci zabave.

Stalno ti spremamo nešto novo i uzbudljivo. Veruj nam, pre ćeš otkriti tajnu crne materije nego doći na dve iste radionice. Naš naučni tim MoleKulaca, udruženim snagama sa kolegama iz naučne zajednice, svake godine osmišljava deset novih, kreativnih, zanimljivih i inspirativnih tema.

Svaku temu obrađujemo iz ugla fizike, hemije i biologije, ali i drugih predmeta i na taj način dokazujemo koliko je sve u nauci povezano i zanimljivije kada se tako posmatra. Zamisli učionicu kao najzabavniju naučnu laboratoriju u kojoj su sva čuda moguća i dozvoljena (naravno, samo ukoliko su bezbedna) i pridruži nam se!

Radionice

Postani i ti MoleKul naučna faca

Posle prve MoleKul radionice odmah će ti biti jasno da je dosada za nas nepoznat pojam. Taman kad pomisliš da je to najbolja naučna avantura koja ti se dogodila, znaj da ćemo te već na sledećem času razuveriti i iznenaditi.

Spremi se za pravo naučno putovanje i zabavu bez granica. U našoj laboratoriji imaćeš sve što ti je potrebno da budeš prava naučna faca - kul naučni mantilić, laboratorijske cvike i laboratorijsku opremu, a dobićeš i svoj naučni dnevnik u koji ćeš tokom školske godine beležiti sve svoje naučne avanture.

Čeka te prava naučna zabava kroz interaktivna predavanja, laboratorijske vežbe i eksperimente, kao i naši predavači, koji će ti pokazati koliko je sve u nauci povezano sa tvojom svakodnevicom i koliko je nauka zabavna i kul!

Radionice

Kako naučno rastemo?

Sve naše MoleKul polaznike organizujemo u nekoliko manjih grupa. Od ponedeljka do nedelje, nauka je uvek tu! Pridruži se našim predavanjima radnim danima i vikendom.

Prvi i drugi razred osnovne škole

MoleKul junior

MoleKul junior je tvoj prvi (is)korak u svet nauke! Ove radionice su osmišljene tako da budeš poput pravog istraživača koji otkriva tajne prirode kroz jednostavne, ali neverovatno zabavne eksperimente.

Kroz igru i interaktivna predavanja upoznaćeš osnovne naučne koncepte i razvićeš ljubav prema učenju. Otkrićeš koliko je nauka čarobna i da je svaki eksperiment pravo malo čudo!

10:00 - 11:00; 15:00 - 16:00

10:00 - 11:00
Treći i četvrti razred osnovne škole

MoleKul medior

Kao MoleKul medior, već držiš naučne osnove u šaci i vreme je da kreneš korak dalje po još novog znanja i naučnih pustolovina. Istraživaćeš složenije naučne fenomene i učićeš kroz zabavu i interaktivne demonstracije i oglede.

Postaćeš pravi mali naučnik - radoznao i spreman da postavljaš pitanja, i želećeš da (sa)znaš sve odgovore. Spremi se za pravu naučnu avanturu!

11:30 - 12:30

11:30 - 12:30; 15:00 - 16:00
Od petog do osmog razreda osnovne škole

MoleKul senior

MoleKul senior je za one koji su konačno priznali sebi da su pravi radoznali istraživači i već uveliko se nalaze na naučnom putu. Na ovim radionicama radićeš ozbiljnije eksperimente, detaljnija istraživanja i rešavaćeš složenije naučne dileme.

Naši seniori su budući naučnici, koji kroz praktičan rad razvijaju kritičko mišljenje i istraživačke veštine. Spremi se za naučne izazove koji će ti otvoriti vrata ka novim saznanjima i otkrićima!

13:00 - 14:00 (peti i šesti razred osnovne škole)

13:00 - 14:00 (sedmi i osmi razred osnovne škole)
Srednjoškolci

MoleKul nindža

Ove radionice su za one koji su već pravi naučni veterani. Učestvovaćeš u naprednim eksperimentima, složenim istraživanjima i projektima koji te pripremaju za buduće naučne karijere.

Na ovom nivou je nauka dosta ozbiljnija i izazovnija, ali i mega zabavna. Kroz rad sa vršnjacima i mentorima razvićeš veštine potrebne za uspeh u svetu nauke. Spremi se da postaneš pravi naučni nindža!

19:30 - 21:00

19:30 - 21:00
Radionice

Kruniši svoj
naučni rad

Vreme je da naučno zablistaš i da osvojiš krunu svog naučnog rada. Sve uzbudljive aktivnosti sa laboratorijskih vežbi ili predavanja koje ćeš u toku MoleKul školske godine beležiti, lepiti i pakovati u svoj naučni dnevnik biće ti od velike koristi kada dođu polugodište ili kraj školske godine. Tada ćeš imati priliku da predstaviš svoj naučni rad na kome ćeš vredno raditi i da na polugodištu pokažeš svoje znanje iz 5 naučnih tema koje ćemo do tada obraditi, odnosno 10 naučnih tema do kraja školske godine.

Tvoj rad biće nagrađen MoleKul naučnim diplomama, a na kraju školske godine biraćemo i đaka generacije. Odbrani tvog rada na kraju školske godine moći će da prisustvuju i tvoji roditelji, koji će imati priliku da zavire u tvoj naučni svet i da budu ponosni na tvoj naučni uspeh!

Radionice

Naučne avanture

Deset tema, mnooogo problema i četiri predavanja u toku meseca da ih savladaš uz našu pomoć.

radionica-1
Septembar

Šta (ni)je nauka

Bez nauke ne možemo, a da bi nam bilo lakše, moramo znati kako da "nauka radi za nas" i zato ćemo je upoznati kroz prvu mesečnu temu "Šta nauka (ni)je"... Iako je uvek spremna za sva pitanja i zna sve odgovore (osim gde nestaju čarape iz veš mašine), uvek je možeš iznenaditi i zateći pitanjem ako je dovoljno upoznaš! I zato istraži njene granice, upoznaj njenu zabavnu stranu i otkrij koliko može biti kul.

radionica-2
Oktobar

Biodiverzitet

Gde prestaju mogućnosti nauke i umetnosti, tu kreativnost prirode stupa na scenu! Kada ona postane kreator, svet se pretvara u modnu pistu kojom prolaze milioni različitih vrsta. Ova šarena parada nije tu samo da bi ulepšala svet, već je i ključ zdrave planete! Upoznaj i ti ovaj čudesni spektakl biodiverziteta i saznaj kako da sačuvaš ovaj šareni svet zdravlja.

radionica-3
Novembar

Gravitacija

Ona je tajna sila koja drži sve planete, zvezde i Mesec u ravnoteži. Ona zadržava naše noge na tlu i zbog nje predmeti ne padaju na gore. Kreni, stani, ustani, padni... Kako god okreneš, na kraju će sve biti okej jer gravitacija drži sve(t) pod kontrolom!

radionica-4
Decembar

Harmonija prirode

Ako misliš da ne postoji niko ko je 24/7 fokusiran, jak, uravnotežen, magičan i velikodušan, onda sigurno ne poznaješ dovoljno harmoniju prirode. Ona je tu da nas uvek iznova vrati na pravi put, a nauka nam otkriva svu snagu i moć prirode i kako da joj se odužimo za sve što nam svakodnevno pruža!

radionica-5
Januar

Nobelova nagrada

Zamisli koliko je dobar osećaj osmisliti ili izumeti nešto što će promeniti svet i da još za to dobiješ i Nobelovu nagradu! Ona je kao kruna koja se dodeljuje nakon godina posvećenosti, rada, znanja i truda... A ako se pitaš da li su njeni dobitnici u "klubu najpametnijih na svetu" i zbog čega je ona baš toliko važna, saznaćeš u ovoj avanturi za Nobela!

radionica-6
Februar

Tajne fotosinteze

Stara izreka biljaka glasi: "Ako ti život da Sunce - napravi klopu!" I zaista, sve biljke koriste proces fotosinteze da bi proizvele hranu. Pored toga, one su i velikodušne, pa kada se napoje sunčevom svetlošću, one oslobađaju kiseonik i tako ljudima omogućavaju da dišu i žive. Dovoljan razlog da čuvamo biljke i brinemo o njima, zar ne?

radionica-7
Mart

Pritisak

On je kao nevidljiva ruka koja nas gura, usmerava i sasvim suptilno utiče na naše živote. Veći je na dnu okeana nego na vrhu planine. Ne možemo ga videti, a uvek je prisutan i oblikuje naš svet. Ne zaboravi da sledeći put kada ti roditelji zamere što soba nije raspremljena, kažeš kako je to do pritiska, a ne do tebe.

radionica-8
April

Kvantum

Kada nauka upali posebno svetlo, skriveni atomi i čestice odjednom veselo zaigraju i počnu da skakuću svuda okolo! Kvantna fizika nam pomaže da shvatimo više o ovim razigranim stvorenjima, koja mogu prolaziti kroz zidove i uticati jedna na drugu sa velikih razdaljina. Postani deo ove avanture u svetu veoma malih stvari od velikog značaja!

radionica-9
Maj

Evo-devo

Da li znaš šta je zajedničko insektima, pticama, ribama, tebi, meni...? Svi smo se razvili iz jedne jedine ćelije, a onda smo se vremenom transformisali i svako je dobio svoje specijalne moći (krila za letenje, peraja za plivanje, moć govora, rasuđivanja...). Spremi se za neverovatnu priču o svim čudima koja nam je evolucija donela!

radionica-10
Jun

"Eureka!" - otkrića i izumi koji su promenili svet

Zamisli naučnika koji godinama vredno radi i sve vreme mu nedostaje još jedan deo da bi njegova "naučna slagalica" bila kompletirana... I kada već odustane i pomisli da nema rešenja - eureka! Otkrij više šta znači ovaj uzvik spoznaje koji dolazi kao kruna dugog rada i strpljenja!

Radionice

Cenovnik

U dogovoru sa roditeljima odluči se za članarinu koja ti najviše odgovara. Radujemo se zajedničkim naučnim avanturama i pustolovinama.

Naučna eksplozija

Mesečna članarina
5.000 rsd
 • 1 naučna tema
 • 4 interaktivna predavanja
 • 8+ naučnih eksperimenata
 • 4 sata druženja sa kul ekipom
 • uživaj u svakom trenutku

Naučni izazov

Polugodišnja članarina
20.000 din
 • 5 naučnih tema
 • 20 interaktivnih predavanja
 • 40+ naučnih eksperimenata
 • 20 sati druženja sa kul ekipom
 • nauči kroz zabavu

Naučni maraton

Godišnja članarina
40.000 din
 • 10 naučnih tema
 • 40 interaktivnih predavanja
 • 80+ naučnih eksperimenata
 • 40 sati druženja sa kul ekipom
 • postani naučnik godine
 • plaćanje na 10 mesečnih rata
Nauka iz drugog ugla

Da li niste znali?

MoleKulci ti donose najaktuelnije priče posle kojih ćeš i bez naočara videti da je nauka, jednostavno, sve(t) oko nas.

Raznovrsnost života na našoj planeti

Naša planeta je pravi dragulj kada je u pitanju raznovrsnost života. Od najdubljih okeanskih rovova do najviših planinskih vrhova, Zemlja je dom za neverovatno bogatstvo biljnih i životinjskih vrsta. Danas

Otkrij više
Merilo haosa u svemiru

Da li ste se ikada zapitali koliko je svemir zaista haotičan? Kada posmatramo beskonačnost svemira, često mislimo o zvezdama koje blistaju, planetama koje kruže i galaksijama koje se šire. Međutim,

Otkrij više
Želiš da otkriješ tajne univerzuma?

Nauka čeka na tebe!

Prijavi se
 • bubble-12
 • bubble-16